Művészetterápia

A Dorottya gyertyákat, Táblaképeket és Kreatív szetteket örömmel adom kezedbe, legyen Ajándék, Önismereti eszköz vagy Terápiás lehetőség számodra! Ezek a tartalmak persze együttesen vannak jelen életünkben, de az teljesen egyéni, hogy jelenleg melyik foglalkoztat, mi hangsúlyos, éppen miként él bennünk egy téma, milyen folyamat hatja át életünket .

Festményeim személyre szóló, lélekből fogalmazott üzenetek, gyertyaként is világíthatják önismereti utadat egy-egy téma fénybe emelésével.

Ajándék alkalom lehet egy Ünnep, Születés, Felnőtté válás, Esküvő pillanatai. Legfontosabb átmeneti Rítusaink.

Dorottya Búcsú gyertyával támogathatod egy szeretett személy elvesztésének feldolgozását.

A kreatív Dorottya kifestő szettek örömteli időtöltés nyújtanak, akár az egész családnak. Az intim, közös térben végzett alkotás önmagában is megtartó és pihentető elfoglaltság.

Az alkotás során átélt élmények stresszoldó hatása igazi gyógyír, lassító tevékenység, mely kiemel minket a túlgyorsult sebességből.

Terápiás környezetben egy kép vagy gyertya megfestése, a jelentéstartalmak megfogalmazása, megértést, magasabb tudatosságot adhat. A festés nagyszerű transzformációs eszköz is: fájdalomból, stresszből, színeket, örömöt, újabb formákat, színeket hozunk létre mozgásba hozva lelkünk öngyógyító folyamatait.

„Természet, művészet, gyógyulás”

Az alkotás során hasonló élményt figyeltem meg, melyet a természetben, az erdőt járva tapasztalok… létrejön a kapcsolataz alkotás maga a kapcsolat, keletkezés, áramlás, visszafordulás, aztán újra…az élet önmagában való misztikus áramlata .

Néhány évvel ezelőtt megszólított Nagy-Hideg-hegy. Néhány órára egyedül maradtam a Turistaszálló teraszán, szó szerint egyedül a hegytetőn!

Ott eszméltem rá, abban a meghatározó pillanatban egy összefüggésre, érezve, elértem kicsit a Eget. Annyira veszítettem el önmagammal a kapcsolatot, amennyire a természettől távolodtam el.

Ezután  néhány éve egy súlyos betegség képében kaptam újabb figyelmeztetést, milyen mély is lett eltávolodásom.

Most Göcsejben születik egy régi új álom. A hely Magyarország különleges biodiverzitási területére esik, ahol a táj érintetlensége az ide érkezőktől szelíd bánásmódot, csöndes tevékenységet kér. Cserébe felbecsülhetetlen élményekkel ajándékozza meg az itt pihenőket, mely gyógyító hatással bír, és felébreszti a belső öngyógyító erőket is mentális és fizikai értelemben egyaránt.

Gyere Göcsejbe, találj vissza
a tiszta csendbe,
gyermek szíved nyíló valóságát,
a forrást, itt újra megleled!

2018.

Mottónk: természet, művészet, gyógyulás

KAE_alairas