Bemutatkozás

A festés, a kreativitás kicsi gyermekkorom óta jelen van életemben.  Az alkotás gyógyító szerepét utólag tisztán látom, hiszen több életre elegendő veszteség ért kamasz koromtól fiatal felnőtt éveimig.  Jó „dudásként” megtapasztaltam a mélydepresszió, pánikbetegség reménytelenségét, mely függőségekbe, majd gyógyulásba taszított, újra felfedezve kreatív belső erőforrásaimat.  Csodálatos emberek által érintődhettem meg egész életemben, s ez így van mind a mai napig!

Lélekrajongó művész, gyermekszemű csodálkozóként fogalmaznám röviden jelen önmagam.  Csupán a szeretetből, szívből fakadt történéseket látom valóban értékesnek eddigi életem cselekedeteiben, és éppen ez, mely nem kisebbíti árnyékom tanító erejét.

Ami Most fontos: az élet, mint valóságos utazás (Nagy Szépség, Paolo Sorrentino), mely gyermekként nyűgöz le mind a mai napig és ad időnként új ihletet, hogy érzéseimet átdolgozzam, új értelmet leljek a felfoghatatlan felett….és én végtelenül hálás vagyok.

Élénken él bennem apukám arcának emléke, amikor a munkából hazajött és meglátta a zsírkrétával telerajzolt gyerekszoba falamat, ahol űrhajó, bűvös  kocka és sok-sok virág is megjelent, később rajztanárnőm, Magyarné Teliska Gyöngyi volt aki.aki beojtott az alkotás bátorságával.
Mind a mai napig leginkább saját örömömre alkotok.
Egy évet jártam a Körúti rajziskolába Szarka Csilla festőművészhez, akinek hatása látásmódom újabb nyílását hozta számomra. Nála leginkább pasztell rajzokat (tanulmány portré rajzok-2017) készítettem.

2007-ben jelent meg Csonka Ferenc kiadó jóvoltából a Lélekcseppek c. verseskötetem, mely kötetet leginkább gyászmunkámnak tartok.

2011-2014 között Szocio, és művészetterapeuta képzésben vettem részt az MMSZKE szárnyain belül.

2013 augusztusában Remény Ikonok címmel állíthattam ki táblafestményeimet Jókai klubban.

2014-ben a Napfogyatkozás egyesületben Gyászcsoport vezetést tanulhattam Singer Magdolnától, aki személyesen is Polcz Alaine tanítvány volt

Gyertyák és Táblaképek

Alkotásaim kézzel vésett, viaszra és jellemzően fa táblákra festett művészeti alkotások. A motívumok személyes útkeresésemnek egy-egy hangsúlyos szakaszát, spirituális tanulságát idézik. Így kerültek fókuszba a születés, élet, búcsú, elengedés témái. Összességében egyszerű hullámrajzolatokból bontakoznak ki viasz és táblaképeim. Gyakran vers is születik a személyes megrendelésekhez, saját témáimhoz. Öröm, amikor vers is születik, bár ahogy múlnak az évek, egyre ritkábban, lassabban érkeznek a szavak.

A motívumok gyakran szorosan kapcsolódnak az általam megélt életeseményekhez, szinkronban vannak megrendelőim, a barátok inspirációjával. Az alkotásokban felfedezhető szimbólumok összefonódnak, egyszerre  érkeznek saját intuícióból  és hordoznak autentikus, népi rajzelemeket, néhol szakrális tartalommal. Az alkotás számomra maga a kapcsolathiszen a kapcsolat maga az élet, a folytonos áramlás…..

Izgalmas felfedezés volt az a tény, hogy mindannyian sejt emlékezetben hordozzuk ezeket a rajzokat, mintha a

DNS-ben külön tárhelye lenne az ősi ornamentikáknak….Gyakran ismerem fel festményeimben az elkészülte után később egy adott téma mélyebb összefüggéseit, annak lelki, szellemi kibontakozását. A folyamat ezután tisztább tudatosságú gondolatként (cselekedeteimet meghatározva) jelenik meg életemben.

Hálás vagyok megrendelőimnek, hiszen finom tükröt mutatnak számomra, amikor bizalommal fordulnak hozzám, fénybe emelik saját történetüket témáját, hogy aztán megláthassam saját  hozzá fűződő viszonyomat is egyben a születő művészeti alkotásban.

Dorottya – Isten ajándéka ajándék, önismeret, terápia

Az első Dorottya gyertyákat húgommal Timikével kezdtük gyurmázni Testvérem elvesztése után  néhány hónappal virágokat, madarakat és más szimbólumokat karcoltam a viaszba és kifestettem. Varázslatos pillanat volt, amint egy színes aranyból fakadó világ tárult fel előttem. Munkásságom több alkotása mélyen át van itatva a felé irányuló szeretettel, neki ajánlom!

Mikor elneveztem a gyertyákat, legnagyobb kincsemre gondoltam, Dorottya lányomra, így a legszebb üzenetet maga a név jelentése hordozza: Isten ajándéka. Dóri együtt festett velem pici kora óta gyakran és ez ma is kedves közös elfoglaltságunk.

Ajánlom gyertyákat, festményeket mindazoknak, akik, egyedi és személyre szóló ajándékot szánnak szeretteiknek, vagy éppen önmaguknak, különleges ajándékok „bölcsőtől a búcsúig”, hiszen a gyertya lángja által olyan melegséget, és intimitást sugároz otthonunkba, mely semmi mással nem hasonlítható.

Ajánlom alkotásaimat az úton járóknak, kik a fényt, világosságot hívják segítségül a megismeréshez, akik kérdezni mernek és a válaszokat önmaguk univerzumában remélik megtalálni!

Amennyiben már létező motívumok közül válogatsz, javaslom, hogy ne olvasd el választás előtt a gyertya, táblakép címét, hiszen lehetséges, hogy te egész más névvel fogod illetni az adott alkotást, igazodva a téged aktuálisan foglalkoztató témához!

A Dorottya gyertyákat, táblaképeket most már a Dorottya kreatív kifestő szettben is rendelheted.  Egyedülálló ajándékok, megismételhetetlen pillanat tanúi lehetnek,  valamint önismereti és terápiás eszközök is.

Saját kreativitásunk az alkotó folyamat során egyfajta transzformációs motorként dolgozik. Felismerésünket támogatja, hogy megértéssé, majd integrálható tudássá alakuljon. S miközben vissza kapcsolódunk Önmagunkhoz, ismét felfedezzük elveszített természetünket, a Tiszta Hangot!

KAE_alairas