Alkoss, hogy boldogan élhess és megtaláld a belső békédet!

Alkoss, hogy boldogan élhess és megtaláld a belső békédet!

By 2019-03-11 Egyéb No Comments

Többször beszélgettünk már arról, hogy alkotás közben sok személyes tapasztalatot gyűjtöttem az évek során. A feloldódott krízisek, kreativitásom segítségével hoztak mély változást életembe.

Akik közelebbről ismernek, azt is tudják, hogy személyes életem gyerekkoromtól komoly megpróbáltatásokkal volt átitatva. Ennek gyümölcseként érlelődtem azzá, akit most vagyok.

Konkrétan fel tudom idézni az egyik 20 évvel ezelőtti nyári napot, amikor kisiskolás szakkör után először, felnőttként újra festeni kezdtem. Nehéz, mi több drámai élethelyzetben voltam akkoriban.

Megmagyarázhatatlan indíttatásból elővettem az iskolából őrzött rajztáblámat, papírt és temperát, aztán lefestettem egy napraforgó virágát.

A virág szomorú lelkem, vidám kertjének kiemelkedő dísze volt.

Csodálkozva néztem, mit is műveltem a papíron. Jó érzés volt rápillantani a festményre, bár különbözött a valóságban látott képtől, lelkemet mégis jó érzés öntötte el.

Hosszasan csodáltam a tempera képet, a sárga és aranybarna dundi szirmokat. Felfigyeltem az emlékezetem szerint, utoljára az óvodában 😊 érzett, és most feltámadott érzelmemre: az örömre a kész alkotásom felett, mely ösztönösen megtámogatta lelkemet. Az élményt ma is pontosan át tudom élni.

Jelen korunk HEURÉKA felfedezése, hogy mindannyian alkotóművészek vagyunk, csak éppen hivatásunk szerint más-más módon használjuk éppen kreativitásunkat.

Minimum: alapesetben szeretettel bánunk önmagunkkal és embertársainkkal.

Tudományosan tény: egészségmegőrző hatása is van a rendszeres alkotásnak, például festésnek, írásnak, táncnak, zenélésnek. A gyönyörű népi ornamentikák a világ számos tájairól ékesen bizonyítják, hogy ezt elődjeink pontosan tudták, és ösztönösen művelték.

Már közel két évtizede festek gyertyára és fatáblákra, időnként írok. Életutazásom alatt kicsit megismerkedtem a művészetterápiával a gyászfeldolgozással és a coaching tájakon is időztem. Sok éven át mélyítettem önismeretemet, ennek nincs vége soha, de:
úgy érzem itt az idő, hogy a közös élményekre helyezzük a hangsúlyt!

Szeretném Veled megosztani a kreatív élmény örömét!
Szeretném megosztani Veled, mik azok a szabad lehetőségek, melyek számodra is elérhetőek, ha például festesz!

Ha Téged is érdekel, miként gyógyíthat, milyen hatást gyakorol testedre és lelkedre az alkotói folyamat, teszteld magadat az alábbi játékos mini kvízzel itt!

Kitöltöm a kvízt!

Szólj hozzá